5 seruri faciale care estompează petele pigmentare & elimină decolorarea

Fetelor!

Să ridice mâna acelea dintre voi care au un ten neuniform din cauza petelor întunecate inestetice! Sunt sigură că multe dintre noi se confruntă cu această problemă. Da, am scris ”noi” cu motiv, deoarece și eu m-am confruntat pentru un timp cu imperfecțiuni și pete la nivelul tenului. Din fericire, acum e de domeniul trecutului.

În această postare, veți găsi o listă a serurilor faciale iluminatoare pe care le-am folosit și pe care, prin urmare, vi le pot recomanda. Îmi amintesc când căutam metode de tratare a pielii pătate, ceea ce nu este deloc ușor. Mi-a fost foarte dificil să găsesc un articol, o listare utilă a celor mai bune produse, care să sugereze soluții sigure pentru curățarea tenului. Pe atunci, descoperirea unei astfel de clasificări, ca cea pe care o veți găsi mai jos, m-ar fi ajutat enorm.

Pentru început, trebuie să înțelegem ce este pielea pătată și care sunt cauzele acesteia. Am adunat câteva articole cu informații esențiale care vă vor ajuta să combateți mai rapid și mai sigur această problemă de piele. 

Tenul pătat și neuniform. Ce este?

Petele pigmentare, care sunt o formă de decolorare a pielii, nu sunt altceva decât pigmentul natural al pielii distribuit neuniform sub epidermă. Dacă prea mult pigment se acumulează într-o zonă, veți observa o pată întunecată. Pistruii sunt cel mai comun exemplu de decolorare a pielii. Un aspect interesant este că pistruii nu sunt considerați o imperfecțiune, în timp ce alte pete pigmentare sunt. Nu e ciudat?

Cauzele tenului neuniform

După cum majoritatea dintre voi știți, pistruii sunt determinați de factori genetici. Această regulă nu se aplică și altor pete pugmentare care apar la nivelul tenului pe măsură ce înaintăm în vârstă. Iată care sunt cele mai comune cauze ale decolorării pielii

  • Dezechilibrele hormonale de diferite cauze precum sarcina sau menopauza 
  • Pilulele contraceptive
  • Glandă tiroidă hiperactivă sau insuficiență suprarenală
  • Expunerea excesivă la soare (mai ales fără niciun produs cu SPF)
  • Iritațiile cauzate de anumite produse de îngrijire a pielii
  • Leziuni post-acneice
  • Și multe, multe alte cauze mai puțin evidente

Moduri de tratare a tenului decolorat

Nu descopăr America spunând că este mai ușor să prevenim imperfecțiunile decât să le eliminăm. Totuși, dacă unele pete și imperfecțiuni au apărut deja pe față, există câteva opțiuni dintre care puteți alege pentru a combate această problemă. 

Mai întâi, puteți merge la un estetician și încerca, de exemplu, îndepărtarea prin laser a zonelor pigmentate sau microdermabraziunea. Evident, aceste tratamente înseamnă să cheltuiți o mică avere, un aspect care trebuie luat în considerare. Dacă doriți să aflați opinia mea despre asta – un tratament invaziv care nu merită efectuat dacă decolorarea este minoră (nu este răspândită pe o zonă mare de piele). În acest caz, vă recomand să investiți o sumă mult mai mică de bani într-o cremă facială decentă, un unguent eliberat fără prescripție medicală sau cosmeticul meu preferat – serul facial iluminator. Atunci când începeți să aplicați cosmeticele potrivite zilnic (cel puțin o dată pe zi), veți elimina cu ușurință petele pigmentare nedorite și imperfecțiunile din confortul casei. 

CELE MAI BUNE SERURI FACIALE DE ILUMINARE

Evident, nu toate serurile faciale sunt potrivite pentru pielea care prezintă zone decolorate. Un aspect și mai îngrijorător, chiar și atunci când sunt dedicate acestui tip specific de ten, unele seruri faciale nu oferă rezultatele promise. Știu despre ce vorbesc, credeți-mă.

Vă voi dezvălui experiența mea pentru a vă ajuta să găsiți cel mai potrivit produs de iluminare a pielii. Descoperiți 5 seruri faciale care s-au dovedit a fi foarte eficiente în eliminarea zonelor decolorate de pe față. (Notă: le-am testat personal)

Sunt foarte curioasă dacă știți unele dintre aceste produse. Poate chiar ați avut oportunitatea de a le aplica deja. Dacă da, nu uitați să ne împărtășiți părerile în secțiunea de comentarii. Și dacă știți și alte produse de iluminare a pielii care merită recomandate, menționați-le mai jos. Cine știe, poate mă veți ajuta să extind lista celor mai bune seruri faciale iluminatoare.

Nr. 1 Nanoil Vitamin C Face Serum

Nanoil Vitamin C Face Serum

Acesta este serul meu facial preferat care m-a ajutat să elimin petele și pigmentarea. Conține acid ascorbic etilat, care este cunoscut ca cea mai stabilă formă de vitamina C. Această substanță nutritivă are de îndeplinit câteva sarcini și o face surprinzător de bine. Cum acționează? Întinerește, conferă luminozitate pielii, oferă protecție împotriva soarelui și elimină decolorarea. Formula include, de asemenea, un antioxidant pe bază de plante, cu textură non-uleioasă și este un produs complet vegan și natural. Îmi place că serul hrănește și netezește rapid pielea, dar cel mai important, sunt mulțumită că elimină complet imperfecțiunile în doar 2-3 săptămâni. Un plus imens pentru asta, Nanoil!

website-ul produsului: www.nanoil.ro

Cantitate: 50 ml

Nr. 2 Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop Serum

Klairs este un alt brand cu o ofertă impresionantă care include o gama largă de produse. Persoanele care se confruntă cu decolorarea pielii s-ar putea să fie interesate de serul facial cu vitamina C formulat cu acid l-ascorbic (adică vitamina C pură) și un amestec de 10 extracte de plante și uleiuri. Dacă preferați astfel de formule bogate, Freshly Juiced Vitamin Drop Serum va fi o alegere minunată. Serul hrănește, relaxează și hidratează pielea, oferindu-i un plus de strălucire.

Cantitate: 35 ml

Nr. 3 The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

Este imposibil să nu menționez The Ordinary în prezentarea celor mai bune seruri iluminatoare. Chiar dacă nu mă consider o mare fană a produselor lor, m-am hotărât să încerc serul pe bază de acid ascorbic. Fără îndoială, acest produs este eficient, însă, 15% vitamina C este prea mult pentru pielea sensibilă. Vă sfătuiesc să cumpărați o mostră de ser The Ordinary și să verificați dacă este bine tolerat de piele înainte de a comanda produsul obișnuit.

Cantitate: 30 ml

Nr. 4 Olehenriksen Truth Serum

Știu că sună ciudat dar am amintiri frumoase de când foloseam serul facial Olehenriksen Truth. Acest produs de îmgrijire a pielii non-uleios conține vitamina C și colagen și are o formulă fără ulei, care este perfectă pentru tenul gras, afectat de pete pigmentare. Acest ser iluminează, îmbunătățește suplețea și hidratează pielea. Pot compara textura serului cu o cremă ușoară de față, având o culoare ușor portocalie. Pielea absoarbe bine serul, devenind treptat mai bine hrănită și căpătând un aspect mai frumos.

Cantitate: 30 ml

Nr. 5 Sesderma C-VIT Liposomal Face Serum

Și ultimul produs, un ser facial iluminator care pare a fi produsul vedetă din întreaga ofertă Sesderma. Am testat serul lipozomal acum câteva luni. Conține vitamina C, extract de dud alb și frunze de ginkgo, acid hialuronic și peptide. Deși nu poate fi descris ca un produs natural, acționează bine – mimimalizează aspectul zonelor decolorate, hidratează pielea și facilitează uniformizarea tonului pielii. Un mic dezavantaj, după părerea mea, este prețul prea ridicat.

Cantitate: 30 ml

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol
0 shares