Cum să îndepărtaţi punctele negre? Metodele mele de încredere pentru curăţarea tenului

Trebuie să recunosc că până am făcut cursuri de cosmetică, nu am ştiut că problema pielii nepurificate afectează atât de multe persoane. Aproape toate femeile, indiferent de tipul tenului (gras, uscat sau mixt), utilizează o varietate de metode pentru a scăpa de porii asupaţi. Concluzia?

Toate avem nevoie de metode eficiente şi de încredere pentru curăţarea în profunzime a pielii.

Din proprie experienţă, ştiu că totul depinde de nevoile noastre, de tipul tenului şi de susceptibilitatea la anumite ingrediente. Pentru unele persoane, o mască facială nouă va face minuni, în timp ce pentru altele, aceasta nu va elimina impurităţile, ci din contră, va cauza iritaţii. Totul depinde de preferinţele persoanle. De aceea:

Vă prezint metodele mele testate, eficiente (cel puţin pentru mine) şi ieftine, pe care le puteţi, de asemenea, încerca pentru a vă curăţa tenul de puncte negre 🙂

Mai mult decât atât, pentru a trata, într-adevăr, această problemă, trebuie să ştiţi cu ce vă confruntaţi. Punctele negre (pori astupaţi) sunt impurităţi care astupă foliculii firelor de păr. De unde apar? De exemplu, acestea pot fi cauzate de secreţia excesivă de sebum, care, în combinaţie cu poluarea mediului şi celulele moarte ale pielii, creează aceste puncte negre, inestetice şi dificil de îndepărtat de la nivelul pielii.

METODELE MELE PENTRU ÎNDEPĂRTAREA PUNCTELOR NEGRE

Exfoliaţi pielea preventiv

Poate suna ca o frază copiată dintr-o carte, însă am descoperit că, de fapt, funcţionează. Cel mai important aspect este prevenirea. Trebuie să facem tot posibilul pentru a preveni problema, pentru a nu fi necesar să ne confruntăm cu aceasta mai târziu. În cazul meu, am observat un număr mai redus de puncte negre inestetice după ce am început să aplic cu regularitate proceduri de exfoliere a pielii. Câteodată, aleg exfoliante gata preparate, disponibile în farmaci, însă, de cele mai multe ori, le prepar singură. Amestec ulei de Cocos, ulei de Migdale sau ulei de Jojoba cu zahăr cu granulaţie aspră pentru a prepara un exfoliant cu zahăr. Fără impurităţi – fără pori astupaţi! 🙂

Măşti şi Plasturi 

Ador să le utilizez! Acestea vin în diferite forme, le putem achiziţiona sau le putem prepara singure. Este foarte important ca acestea să conţină cărbune activ – un ingredient care purifică pielea în profunzime. Măştile japoneze negre au devenit populare recent. În orice caz, atenţie la utilizare – acestea pot irita pielea. Vă recomand, de asemenea, plasturii de nas. Tot ce trebuie să faceţi este să îi umeziţi şi să-i aplicaţi la nivelul nasului (acolo unde apar majoritatea punctelor negre). După ce se usucă complet, dezlipiţi-i de pe piele împreună cu impurităţile. Aceştia includ, de asemenea, cărbune, însă sunt mult mai delicaţi la nivelul pielii şi mai puţin costisitori.

În orice caz, puteţi prepara un produs facial de curăţare singure. Este foarte simplu, doar utilizaţi cărbune activ (disponibil în orice farmacie) şi combinaţi cu un ulei. O altă idee minunată este de a utiliza albuş de ou bătut cu suc de lămâie sau de afine sau o infuzie de seminţe de in aplicată după răcire pe zonele problematice.

Vă plac ideile mele? Vă rog să mă anunţaţi! 🙂

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares