Ce să faceţi & Ce să nu faceţi – Cum să vă bucuraţi de un păr lung şi frumos?

Hei, fetelor!

Astăzi vă voi dezvălui micul meu secret. Veţi afla metoda mea de a obţine un păr lung. Nu a fost uşor… dar am reuşit. Acum, părul meu ajunge până la mijlocul spatelui şi este în continuă creştere! Dacă şi dumneavoastră doriţi un păr lung, citiţi în continuare despre ce să faceţi şi ce să nu faceţi. Lectură plăcută!

Regula numărul unu: Utilizaţi o mască hidratantă

Menţinerea nivelului de hidratare a părului şi scalpului reprezintă baza unei îngrijiri eficiente. O cantitate corespunzătoare de apă în organism previne încărunţirea şi îmbătrânirea prematură a părului. Dacă nu sunt prevenite, părul devine fragil, tern, aspru şi expus la factorii adverşi de mediu. Cum îmi îngrijesc scalpul? Folosesc măşti hidratante, aplicându-le pe părul curat şi umed de două ori pe săptămână. Clătesc părul după cîteva minute. Efectul? Păr strălucitor, rezistent şi puternic!

Regula numărul doi: Periere delicată

Nu îmi perii niciodată părul atunci când este ud, deoarece este slăbit şi predispus la deteriorare. Folosesc întotdeauna o perie cu peri naturali sau un pieptene cu dinţi largi. Puteţi achiziţiona accesorii confecţionate din lemn, fildeş, perle sau păr de porc mistreţ în cadrul a diferite magazine. Utilizând acest tip de accesorii, vă veţi asigura că părul dumneavoastră este periat şi îngrijit perfect. Cum se perie părul în mod corect? Împărţiţi părul în secţiuni mai mici; lăsaţi capul în jos sau în lateral. Reţineţi să nu trageţi şuviţele de păr, deoarece părul devine astfel slăbit şi rar.

Regula numărul trei: Îngrijiţi vârfurile părului

Dacă doriţi să obţineţi un păr lung, este necesar să vă îngrijiţi vârfurile părului. De aceea, reţineţi să hidrataţi şi neteziţi vârfurile părului pentru a obţine un aspect uimitor şi sănătos. Tundeţi vârfurile părului o dată la fiecare două luni. Reţineţi că tunderea vârfurilor despicate nu va accelera creşterea părului! De asemenea, este important de reţinut că dacă nu faceţi acest lucru, veţi cauza şi mai mult prejudiciu părului, firul de păr continuând să se despice tot mai sus de-a lungul tulpinii… În consecinţă, va fi necesar să tăiaţi mai mulţi centimetri de păr. Planul dumneavoastră de vă a lăsa părul să crească lung va eşua.

Regula numărul patru: Utilizaţi produse cosmetice şi suplimente

Cum puteţi obţine rapid un păr lung? Îngrijiţi părul atât în interior, cât şi la exterior. Utilizaţi produse cosmetice cu conţinut bogat în vitamine şi micronutrieţi. Îmbogăţiţi-vă dieta cu suplimente de îngrijire a scalpului. Consumaţi o porţie de fructe şi legume la fiecare masă. Renunţaţi la gustări sărate, mâncare de tip fast food şi băuturi acidulate.

Regula numărul cinci: Protejaţi părul împotriva deteriorării

Apăraţi părul de condiţiile meteorologice schimbătoare. Limitaţi stilizarea termică a părului. Consolidaţi bariera naturală de protecţie a părului. Lumina soarelui, temperaturile ridicate, perierea agresivă, vopsirea regulată şi utilizarea produselor de vopsire (inclusiv a produselor cosmetice de stilizare) pot slăbi foarte mult condiţia scalpului. Dacă doriţi un păr frumos, îngrijiţi eficient atât părul, cât şi scalpul.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares