Emulgatorii în tratamentele de păr. Cum se îndepărtează uleiul din păr?

Tratamentul de păr cu ulei a devenit recent foarte popular și este considerat a fi cea mai eficientă metodă de îngrijire atât a părului, cât și a scalpului. Indiferent de uleiul folosit, acesta trebuie îndepărtat din păr la sfârșitul tratamentului. De obicei, sunt folosite șampoanele purificatoare, însă există un mod mult mai bun de a finaliza tratamentul cu ulei. Descoperiți ce stă în spatele termenului dur de ”emulsionare a părului”.

Cum se îndepărtează uleiul din păr?

Tratamentele de păr cu ulei au o mulțime de beneficii. Datorită acestei metode de îngrijire, părul devine mai catifelat, mai strălucitor și beneficiază de hidratare și nutriție. Este esențial să alegeți uleiul în funcție de porozitatea părului. Părul cu porozitate ridicată are nevoie de uleiuri alcătuite din particule mari care pătrund cu ușurință printre cuticulele ridicate ale părului, de ex. uleiul de avocado. Pe de altă parte, părul cu porozitate redusă are nevoie de uleiuri cu particule mici, de ex. uleiul de jojoba.

Dacă uleiul aplicat nu se absoarbe complet, este evident că trebuie să-l îndepărtați din păr. De obicei, femeile folosesc șampoane cu detergenți în acest scop. Nu este o idee rea – în definitiv, acest tip de produs elimină eficient uleiul, sebumul și alte impurități sau reziduuri uleioase din păr. Totuși, există o metodă mult mai bună de spălare a părului după tratamentul cu ulei. În plus, această metodă îngrijește părul și, cel mai important, nu are efecte negative precum detergenții.

Ce este emulsionarea?

Este combinarea a două substanțe într-un una. Puteți emulsiona uleiul cu apă după obținerea unei consistențe cremoase. În acest scop, se folosește un emulgator, adică un ingredient care leagă două substanțe. Același proces se aplică și în emulsionarea părului. Emulgatorul este o mască sau un balsam care combină apa și uleiul.

Cum se emulsionează părul?

Există câteva metode. Una dintre acestea presupune emulsionarea părului după aplicarea unui ulei. După aproximativ 15 minute, aplicați un balsam ușor și clătiți părul după 45 de minute. Pentru a vă asigura că uleiul este îndepărtat, folosiți un șampon ușor fără SLS-uri.

O altă metodă este de a emulsiona părul înainte de spălare. Apliați un ulei, lăsați să acționeze, aplicați o mască sau un balsam cu 15 minute înainte de spălare. La sfârșit, folosiți un șampon cu acțiune delicată. Ultima metodă presupune emulsionarea părului umed: aplicați tratamentul cu ulei, iar când urmează să vă clătiți, umeziți părul, aplicați un balsam sau o mască și lăsați să acționeze în jur de 10 minute. Apoi, spălați părul cu un șampon fără SLS-uri.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares