Părul meu strălucitor. Cum să oferim părului strălucire în 3 pași?

Recent, cineva mi-a spus că părul meu arată incredibil de neted și strălucitor. M-am uitat la câteva poze vechi și am tras concluzia că este, de fapt, adevărat, deoarece șuvițele mele nu erau atât de strălucitoare și mătăsoase în trecut. Doriți să aflați rutina mea de îngrijire a părului și de ce părul meu îi uimește pe cei din jur? Iată metoda mea încercată și testată de obținere a unui păr plin de strălucire!

Înainte de orice, secretul părului frumos este sănătatea. Credeți-mă că părul frumos nu poate fi deteriorat nici măcar un pic. De aceea, mă concentrez mai ales pe regenerarea, hrănirea și hidratarea podoabei capilare și (ocazional, când chiar este necesar), recurg la aparatele fierbinți de stilizare pentru a obține aspectul dorit.

METODELE MELE PENTRU UN PĂR UIMITOR DE STRĂLUCITOR

Pasul 1: Tratament de păr cu ulei pre-spălare

Uleiurile reprezintă cea mai importantă parte a îngrijirii părului meu deoarece îmi oferă această strălucire uimitoare, hrănind și consolidând părul din interior. Efectul lor asupra scalpului este, de asemenea, remarcabil, ameliorând iritațiilor și redând echilibrul. Toate acestea duc la un păr mai puternic, mai des și mai voluminos, protejat împotriva căderii excesive.

Ce uleiuri recomand pentru îngrijirea părului? Este o întrebare dificilă întrucât trebuie aplicate în funcție de nevoile noastre individuale. La început, am folosit ulei de argan și ulei de semințe de bumbac deoarece părul meu era deteriorat. Acum, am trecut la uleiul de semințe de zmeură pentru a îmbunătăți strălucirea și pentru a-mi menține părul hidratat.

În prezent, nu mai efectuez tratamente de o oră, însă acestea sunt eficiente dacă sunteți la începutul aventurii folosirii uleiurilor de păr. Acum sunt mulțumită de acțiunea uleiului de zmeură, pe care îl aplic în păr timp de 15 minute (sau un pic mai mult când nu sunt ocupată).

Pasul 2: Spălarea delicată a părului

Dacă doriți un păr strălucitor, trebuie să-l îngrijiți cu multă delicatețe. De fiecare dată când îl trageți, slăbiți foliculii, despicați vârfurile și rupeți firul de păr. Și, după cum știm, păr deteriorat înseamnă păr tern, corect?

Un alt aspect esențial pentru menținerea părului sănătos și strălucitor este spălarea sa corespunzătoare. Părul se deteriorează foarte frecvent în timpul spălării. De aceea, vă recomand să optați pentru șampoane delicate fără detergenți și să vă spălați de două ori la rând (asigurați-vă întotdeauna că diluați șamponul cu apă).

Dacă tot vorbim despre spălarea părului, trebuie să menționez și rutina de uscare cu foehnul. Am un uscător ionic și folosesc întotdeauna fluxul rece de aer deoarece căldura lasă părul uscat și deteriorat. Vă sugerez să uscați părul cu peria rotundă care oferă netezimea dorită fără a tortura părul cu placa de păr.

Pasul 3: Laminarea părului

Cea mai bună metodă pentru a obține un păr neted și strălucitor este tratamentul cu gelatină și balsam efectuat acasă pe care îl aplic de câțiva ani.

De ce este atât de eficient? Părul are nevoie de proteție deoarece este, în mod natural, delicat și expus la deteriorare. Masca pe bază de gelatină formează un strat subțire de protecție la suprafața părului, care netezește, închide solzii, sigilează stratul de cuticule, reține apa și substanțele nutritive prețioase și, de asemenea, oferă strălucirea dorită.

A venit timpul să răspundem la o întrebare arzătoare: cum se efectuează tratamentul cu gelatină pentru păr acasă? Chiar dacă pare complicat, procedura este simplă. Prepar masca cu gelatină în câteva minute: torn 2 linguri de apă caldă peste o linguriță de gelatină, amestec bine și, după ce se răcește, adaug un pic din balsamul meu preferat. La sfârșit, aplic amestecul în păr, acopăr părul cu o cască și las să acționeze timp de 45 de minute. La sfârșit, clătesc și usuc părul. Asta este tot! Procedura de obținere a unui păr strălucitor este finalizată.

De ce nu încercați și voi?

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares