Cum să eliminaţi petele depigmentare? La revedere, pete şi zone inestetice, acum sunt liberă să plec!

Hei!

Acum ceva vreme, mi-au apărut câteva pete închise la culoare pe faţă. Semne ale acneei după expunerea la soare. Probabil că ştiţi cât de dificil sunt de îndepărtat. Din fericire, am reuşit! Acum, pielea mea este netedă şi radiantă. Am decis să vă dezvălui secretul meu şi să vă împărtăşesc metodele mele pe care le puteţi testa acasă pentru a scăpa de petele depigmentare de la nivelul pielii.

Ce sunt petele depigmentare?

Petele depigmentare sunt schimbări în nuanţa pielii cauzate de acnee, cicatrici sau alte deteriorări ale epidermei. Petele închise la culoare apar şi odată cu vârsta, atunci când producţia de melanină este perturbată sau când sunteţi sub tratament medical. Depigmentările apar după băi de soare prelungite, atunci când pielea nu este protejată cu loţiuni de soare. De obicei, acestea apar la nivelul frunţii, obrajilor sau bărbiei şi pot fi simptome ale unor afecţiuni serioase.

Cum să trataţi petele depigmentare?

Am testat câteva trucuri simple care mi-au făcut pielea netedă; acestea au eliminat sau redus petele depigmentare. Câteva dintre aceste metode:

  • sucul de lămâie – acest fruct galben are proprietăţi incredibile de albire. Tot de trebuie să faceţi este să curăţaţ pielea cu suc de lămâie în fiecare zi. Îmbibaţi o dischetă de bumbac cu câteva picături de suc de lămâie şi ştergeţi tenul. În plus, puteţi utiliza produse îmbogăţite cu vitamina C sau acizi AHA. Ştiaţi că ceapa acţionează într-un mod asemănător? Aceasta conferă luminozitate petelor, prin urmare este un ingredient frecvent în produsele farmaceutice.
  • cartoful – cartoful se pare că este bun şi pentru altceva decât cartofi prăjiţi. Cartoful elimină excelent petele depigmentare, conferind luminozitate pielii. Aplicaţi o felie de cartofi pe faţă şi clătiţi cu apă călduţă după câteva minute. Puteţi, de asemenea, prepara o mască pe bază de cartof. Radeţi un cartof mare şi aplicaţi la nivelul pielii.
  • aloe – nu numai că albeşte petele depigmentare, ci şi hidratează şi calmează pielea. Puteţi utiliza produse cu extract de aloe sau suc proaspăt de frunze de aloe. Aplicaţi suc de aloe vera la nivelul tenului şi veţi observa cum petele dispar. Pielea va fi fermă, netedă şi hidratată.
  • plantele exotice – acestea, de asemenea, acţionează destul de bine. Încercaţi curcuma sau papaya pentru a elimina petele depigmentare. Masca de cucurma netezeşte liniile fine, curăţă porii pielii şi albeşte petele. Extractul de papaya oferă un aspect întinerit şi plin de prospeţime.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares