Fond de ten perfect: lichid, pudră sau spumă? Pe care să îl alegeți?

Sunt absolut sigură că în fiecare secundă, o femeie își schimbă fondul de ten sperând să găsescă, în sfârșit, produsul potrivit: culoarea perfectă, consistența perfectă… majoritatea femeilor optează pentru fondul de ten lichid. Este întotdeauna o soluție bună? Care sunt proprietățile sale? Satinare, matifiere, iluminare sau, poate, lifting? Există, de asemenea, un fond de ten care combină acțiunea unui primer și unui corector, un produs cosmetic 3în1… cum să dăm de cap acestui tip de produs? Cum să alegem cel mai bun fond de ten în funcție de tipul pielii? Și eu m-am confruntat cu această problemă. Îmi amintesc momente din viața mea când masa mea de toaletă era plină cu fonduri de ten diferite, și totuși căutam un produs mai bun. Astăzi, urmez considerația practică.

CUM SĂ ALEGEM FONDUL DE TEN POTRIVIT: Secretul Nr. 1 – Nevoile pielii

În primul rând, rețineți că pentru a alege fondul de ten perfect, trebuie să cunoașteți tipul și nevoile pielii. În definitiv, ce rost are să cumpărați un fond de ten ușor, non-comedogenic, dar care, pe de altă parte, iluminează, deci nu este potrivit pentru tenul gras? Toate femeile ale căror piele prezintă diferite tipuri de imperfecțiuni pot alege un fond de ten cu acoperire ridicată deoarece crema BB nu va trece testul în acest caz. În concluzie, cunoașterea tipului pielii este esențială în achiziționarea fondului de ten potrivit.

Tipul meu preferat de fond de ten este cel matifiant și hrănitor, care nu doar echilibrează producția de sebum, dar și hrănește delicat și netezește pielea. Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte pe care le iau în considerare atunci când caut fondul de ten perfect. De reținut este că fondul de ten selectat trebuie să intre în piele. Este o cerință esențială și, totodată, practică, care ar trebui să determine decizia de cumpărare.

CUM SĂ ALEGEM FONDUL DE TEN POTRIVIT: Secretul Nr. 2 – Nuanța

Nuanța fondului de ten – cum să o alegem corect? Fără îndoială, aceasta este cea mai frecventă întrebare atunci când trebuie să alegem un fond de ten. Sunt sigură că ați trecut prin următorul scenariu cel puțin o dată: ați fost sigură că nuanța fondului de ten ales este perfectă, dar după ce v-ați întors acasă, s-a dovedit că odată expusă la lumina soarelui, nuanța era complet diferită (adică ”oribilă”). Această problemă este provocată de lumina artificială din magazine care ne înșală mai ales în cazul culorilor. Pe scurt, lumina artificială ne face să vedem culorile un pic diferit decât atunci când le expunem la lumina soarelui. Prin urmare, dacă este posibil, solicitați unui asistent comercial să vă ofere mostre gratuite cu câteva nuanțe pentru a le încerca acasă. Expuneți fața la lumina zilei pentru a fi sigure că o anumită culoare se potrivește impecabil cu nuanța tenului. Cu alte cuvinte: puneți o oglindă lângă fereastră 😉

Testarea nuanței fondului de ten pe încheietură nu este cea mai bună practică. De fapt, aceasta este o altă practică nereușită pe care unele dintre noi avem tendința să o urmăm. Nu este adevărat că nuanța pielii încheieturii este asemănătoare cu cea a tenului. În plus, nu doriți să purtați fondul de ten pe încheietură, nu-i așa? Prin urmare, alegeți 3 nuanțe care par a fi mai apropiate de nuanța pielii și aplicați-le pe obraz. Aplicați trei linii orizontale spre maxilar – 3 linii de fond de ten, una lângă alta. Astfel, veți putea lua o decizie cu privire la nuanța care se potrivește cel mai bine tenului vostru.

CUM SĂ ALEGEM FONDUL DE TEN POTRIVIT: Secretul Nr. 3 – Consistența & Formula

Acum, câteva cuvinte despre problema cu care cred că majoritatea dintre noi ne confruntăm atunci când achiziționăm un fond de ten – consistența. Avem această tendință ciudată de a favoriza fondurile de ten lichide, fiind convinse că doar această formă de fond de ten va fi ușor de distribuit uniform la nivelul feței. Adevărul trist este că nu orice ten tolerează acest tip de fond de ten. Penrtu a clarifica, tenul gras cooperează mai bine cu fondul de ten mat cu consistență de mousse, în timp ce tenul sensibil, predispus la iritații, va tolera mai bine fondul de ten mineral sau pulverulent. Într-adevăr, gama de fonduri de ten este foarte variată:

  • fond de ten presat – poate fi util de-a lungul zilei sau în călătorii. Se poate întâmpla să fie un pic problematic la aplicare și în mâini ”neexperimentate”, oferă un efect mai degrabă nenatural.
  • fond de ten baton – în majoritatea cazurilor, oferă acoperire completă. Necesită un pic de experiență la aplicare.
  • fond de ten mousse – moale și spumos, perfect pentru tenul gras cu tendința de a luci. Ține pielea sub control și încetinește secreția de sebum mult timp.
  • fond de ten spumă – un succes coreean, moale și satinat, de cele mai multe ori bogat în substanțe hrănitoare, perfect pentru pielea matură, suficient de mic pentru a încăpea în poșetă, poate fi aplicat de câteva ori pe parcursul zilei.
  • fond de ten pudră – deseori, mineral. Pentru mine, este cel mai bun tip de fond de ten. Intră în piele surprinzător de bine și lasă o nuanță foarte naturală, satinată. Rezistă la nivelul pielii foarte mult timp.
  • fond de ten gel – o soluție pentru tenul gras. Deși nu oferă acoperire completă, lasă pielea satinată și mată. În plus, nu supraîncarcă pielea, astfel încât poate fi considerat fondul de ten perfect pentru vară.
  • fond de ten lichid – ușor și eficient. Perfect pentru tenul uscat, sensibil și normal. Frecvent, prezintă numeroase proprietăți active, hrănitoare și de îngrijire a pielii.
  • fond de ten cremă – este un fond de ten destul de dens cu proprietăți incredibile de camuflare. În majoritatea cazurilor, este conceput pentru tenul problematic cu imperfecțiuni vizibile. Poate fi prea dens de purtat vara, însă, de cele mai multe ori, prezintă proprietăți de protecție solară, astfel încât poate proteja pielii împotriva fotoîmbătrânirii.

Așa cum este ușor de realizat, fiecare dintre fondurile de ten menționate mai sus se comportă diferit la nivelul pielii și servește diferite scopuri. În majoritatea cazurilor, fondurile de ten lichide nu acționează bine la nivelul tenului gras, nici la nivelul tenului problematic deoarece acțiunea de acoperire și matifiere nu este suficient de puternică. Unul dintre cele mai bune fonduri de ten, în general, este fondul de ten pulverulent (mineral) deoarece conține substanțe naturale, hrănitoare și revitalizante. De asemenea, are proprietăți de camuflare fără a supraîncărca pielea facială. Acesta lasă pielea subtil matifiată.

CUM SĂ ALEGEM FONDUL DE TEN POTRIVIT: Secretul Nr. 4 – Compoziția

Sunt sigură că nu considerați acest punct drept o revelație deoarece toată lumea știe cât de importantă este compoziția unui anumit produs. Cu cât produsul cosmetic conține mai multe substanțe active și de îngrijire, cu atât mai bine. Nu fără motiv, fondurile de ten minerale sunt un adevărat succes pe piața cosmetică. De fapt, un caz similar este prezentat de cremele coreene BB cu acțiune incredibilă. Aceste produse nu oferă doar un machiaj perfect, ci și îmbunătățesc condiția pielii, protejând-o împotriva acțiunii adverse a factorilor externi, agresivi.

Sper că ghidul meu se va dovedi a fi util și niciuna dintre voi nu se va confrunta vreodată cu probleme la alegerea fondului de ten potrivit. Aș fi încântată să-mi împărtășiți metodele voastre de a găsi fondul de ten perfect. Vă doresc o zi minunată!

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares