Cum să îngrijiţi pielea facială toamna? Tratamente de toamnă: Peeling Chimic cu Acizi AHA, BHA, PHA

Bună ziua!

Peeling-ul chimic este un tratament de înfrumuseţare pe care îl puteţi efectua acasă. Produsele farmaceutice pot oferi aceleaşi efecte ca procedurile din saloanele de înfrumuseţare. Există diferenţe? Comfortul de a sta acasă şi de a efectua tratamentul într-un mediu relaxant şi liniştit.

Acizi de îngrijire a pielii

Peeling-ul chimic implică purificarea pielii faciale cu ajutorul acizilor. Tratamentul constă în îndepărtarea celulelor moarte şi impurităţilor de la nivelul porilor, netezirea ridurilor şi estomparea petelor pigmentare. Dacă decideţi să efectuaţi o procedură de peeling facial acasă, alegeţi concentraţia potrivită de acizi. 5% este concentraţia maximă de acid pe care o puteţi utiliza pentru un peeling chimic.

Ce tipuri de acizi există?

Acizii pot fi împărţiţi în acizi AHA, BHA şi acizi PHA. Acizii AHA (glicol, mendelic, lactic, shikimic, malic) hidratează pielea, netezesc ridurile, reduc acneea, conferă luminozitate zonelor decolorate, adaugă elasticitate şi radianţă tenului cenuşiu. Acizii BHA şi PHA (salicilic, azelaic, lactobionic) ajută la tratarea acneei, protejează pielea împotriva radicalilor liberi, accelerează procesul de reînnoire a epidermei şi controlează funcţionarea glandelor sebacee.

Cum se pot utiliza acizii?

Dacă doriţi să utilizaţi acizi acasă, alegeţi produse gata preparate cu o concentraţie redusă sau ridicată de acizi pentru a prepara soluţia. În timpul primului tratament, concentraţia de acizi nu poate depăşi 10%. Dacă pielea se exfoliază fără iritaţii, puteţi folosi soluţii mai puternice pentru următorul tratament. Utilizaţi o concentraţie de 35% acid pentru peeling-ul suprafeţei. Pentru a finaliza tratamentul, aplicaţi un toner special (de neutralizare) pentru a îndepărta restul de produs exfoliant.

Tratament pe bază de acizi pas cu pas efectuat acasă

Primul pas constă în demachiarea, curăţarea şi uscarea tenului. Apoi, aplicaţi vaselină la nivelul buzelor, în zona ochilor şi a mucoasei nazale pentru a preveni iritaţiile la nivelul acestor părţi sensibile de piele. Aplicaţi acid cu o perie plată (disponibilă în orice farmacie), evitând zonele sensibile. Lăsaţi acidul să acţioneze timp de câteva minute. Apoi, ştergeţi pielea cu un toner şi aplicaţi o mască hidratantă.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares