Cum să nu ne vopsim părul în mod greșit? Scurt ghid de vopsire a părului

Cum să nu ne vopsim părul în mod greșit

Bun venit, bun venit, bun venit!

Acesta ar trebui să fie un ghid scurt, așa că, pentru început, permiteți-mi să vă pun o mică întrebare: Vă vopsiți părul? Dacă da, cum procedați în majoritatea cazurilor?

Există câteva tipuri de femei în lume – cele care își schimbă culoarea părului în fiecare sezon, cele care își vopsesc părul cu aceeași culoare în mod regulat și cele care se vopsesc rar (sau deloc). Aparțin celui de-al doilea grup, deoarece îmi expun părul la un tratament de vopsire la intervale regulate și, în majoritatea cazurilor, aleg aceeași nuanță.

Astăzi, vă voi prezenta cele mai frecvente greșeli în vopsirea părului. Desigur, există câteva ”greșeli majore” pe care le-am comis de-a lungul anilor. Înainte de a descoperi cea mai eficientă metodă, am testat diferite tehnici de vopsire a părului. De obicei, rezultatele celor mai multe dintre acestea au fost, din păcate, departe de a fi satisfăcătoare.

Dați-mi voie să vă invit să citiți această postare din toată inima!

CUM SE VOPSEȘTE PĂRUL?

Stiliștii de păr subliniază că ar trebui să abordăm problema vopsirii părului cu grijă și înțelpciune. Cred că asta se aseamănă consumerismului conștient, ceea ce înseamnă o alegere cosmetică înțeleaptă. În definitiv, nu toate produsele de îngrijire a pielii pe care dorim să le folosim sunt bune pentru noi. Același principiu se aplică și în cazul părului – o culoare care ne atrage nu este întotdeauna și potrivită.

Vopsirea părului trebuie să se potrivească tipului nostru de frumusețe. Trebuie să rețineți că urmarea orbească a tendințelor predominante fără a ne gândi la efectele finale este o abordare nechibzuită. Cu alte cuvinte, când lumea celor bogați și celebri va fi dominată de părul roșu aprins, înainte de a opta pentru o nuanță de roșcat, respirați adânc și gândiți-vă un pic… Părul roșcat chiar este u culoare potrivită pentru mine? O altă problemă de avut în vedere este că există sute de nuanțe de roșu, așa că dacă aveți acest impuls de a vă vopsi roșcată, alocați ceva timp pentru a căuta nuanța care vă va oferi un aspect mai frumos în loc de a opta pentru nuanța care se vinde cel mai bine.

ACASĂ SAU ÎNTR-UN SALON DE COAFURĂ PROFESIONAL?

Să discutăm despre cea mai importantă problemă în ceea ce privește tratamentul de vopsire a părului. Să ne vopsim părul singure sau este o procedură care ar trebui lăsată pe mână profesioniștilor?

După părerea mea, există două părți la fiecare întrebare, așa că este mai bine să fim conștiente de toate avantajele și dezavantajele ambelor soluții.

  • Vopsirea părului la coafor este o opțiune mai sigură (în majoritatea cazurilor) deoarece un expert nu va face nicio greșeală (cu condiția ca aceasta să nu fie ”stilist” doar cu numele, fără a avea abilitățile necesare). Ar trebui să plecați de la coafor cu nuanța care vi se potrivește cel mai bine și cu părul hrănit. Din păcate, expunerea părului în mod regulat la tratamentul de vopsire consumă timp și este destul de scumpă. Și acestea sunt două dintre cele mai mari dezavantaje ale vopsirii părului la coafor.
  • Vopsirea părului acasă este o opțiune dedicată celor curajoase, sigure de abilitățile lor. Dacă nu puteți aplica vopseaua și alege produsele potrivite, nu fiți surprinse când vă deteriorați părul, iar efectele finale sunt departe de ceea ce vă doreați să obțineți. Evident, vopsirea părului acasă va funcționa, dar aveți nevoie de multă practică. Apoi, această opțiune va deveni o soluție mai ieftină decât programarea la coafor.

Dacă doriți să vă încercați mâna în vopsirea părului acasă, trebuie să fiți atente la cele mai frecvente greșeli.

GREȘELI FRECVENTE DE EVITAT ÎN TIMPUL VOPSIRII PĂRULUI

Iată care sunt greșelile frecvente, comise atunci când ne vopsim părul acasă. Totuși, am auzit că unele din ”abaterile” pe care le voi enumera au loc și în… saloanele profesionale.

  1. Omiterea testului cutanat – toate vopselele de păr au un lucru în comun – abundă în substanțe sintetice care pot provoca reacții alergice grave. Prin urmare, înainte de a expune părul la un astfel de produs, este vital să efectuați un test cutanat. Doar 15 minute în care lăsați vopseaua de păr să acționeze pe pielea cotului sunt suficiente pentru a verifica dacă produsul este potrivit.
  2. Alegerea neinspirată a culorii – cred că aceasta este o greșeală clasică în tratamentul de vopsire a părului. Doar puține femei iau în considerare dacă o anumită nuanță este potrivită tipului lor de frumusețe. Și mai rară este selecția adecvată a vopselei. Și prin asta, mă refer la faptul că aceeași vopsea de păr produce efecte diferite pentru diferite tipuri de păr.
  3. Nesocotirea timpului – tratamentul de vopsire a părului este o procedură în care fiecare secundă contează. De exemplu, dacă o vopsea de păr este pregătită pentru a fi aplicată în păr, dar amânați procedura, aceasta va oxida și își va schimba atât culoare, cât și proprietățile. O altă problemă este lăsarea vopselei de păr să acționeze mai mult sau mai puțin timp decât ar trebui. Așa cum este ușor de ghicit, niciuna dintre aceste soluții nu va oferi efectele dorite.
  4. Aplicarea vopselei la nivelul părului deteriorat – este o greșeală majoră care rezultă în înrăutățirea condiției părului, așa că nu vă așteptați la efectul dorit. Vă rog să rețineți că o vopsea trebuie aplicată doar la nivelul părului sănătos și puternic, cu excepția cazului în care combinați această procedură cu așa-numitul Olaplex – un tratament de reconstrucție a părului.
  5. O cantitate excesivă de vopsea – o altă greșeală frecventă, comisă în timpul efectuării tratamentulului de vopsire a părului este de a aplica o cantitate prea mare de produs. Mai mult nu înseamnă mai bine, deoarece în cazul tratamentului de vopsire a părului, excesul de vopsea are un efect negativ asupra rezultatelor finale.

Cred că asta este tot ce am dorit să vă spun pe tema tratamentului de vopsire a părului. Acum, este timpul să decideți dacă sunteți suficient de îndemânatice pentru a obține o nouă culoare de păr acasă sau dacă este de preferat să vă lăsați pe mâna profesioniștilor.

Pupici! 🙂

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol
0 shares