Metode împotriva pigmentării folosite acasă. Îngrijiţi-vă pielea

Subiectul de astăzi este PIGMENTAREA NEDORITĂ!

Cu siguranţă, sunteţi de acord că pigmentarea este coşmarul multor femei. Există puţine metode eficiente de a scăpa de aceste schimbări nedorite ale pielii, dar mulţi factori care le pot cauza. În ultimele câteva săptămâni m-am confruntat cu această problemă şi am încercat să obţin o piele uniformă şi netedă şi astăzi vă voi dezălui metodele mele. 🙂

No. 1 Cunoaşteţi-vă inamicul

Ce este pigmentarea? Nu este nimic altceva decât o perturbare în funcţionarea melanocitelor, responsabile pentru culoarea pielii. Rezultatul constă în schimbări nedoite, precum punctele închise la culoare de la nivelul pielii, pistui minore etc. De obicei, nu au un aspect estetic.

Cele mai frecvente cauze ale pigmentării:

  • expunerea frecventă la radiaţiile solare;
  • fluctuaţii hormonale, e.g. sarcină;
  • îmbătrânirea pielii;
  • insuficiența suprarenală sau hipertiroidism.

No. 2 Să înceapă lupta

Odată ce aveţi suficiente informaţii referitoare la pigmentare, o puteţi combate. Primul aspect este de a limita factorii menţionaţi, atunci când este posibil, desigur. În orice caz, asta poate să nu fie suficient atunci când petele închise la culoare au apărut deja la nivelul tenului. În acest caz, ar trebui să încercaţi metode de combatere a pigmentării efectuate acasă — toate sunt testate de mine.

suc de lămâie

Cantităţile mari de vitamina C din compoziţia sucului de lămâie sunt minunate pentru a elimina petele pigmentare şi pentru a conferi luminozitate pielii. Stoarceţi o jumătate de lămâie şi masaţi sistematic la nivelul acelor zone de piele afectate de pigmentare.

iaurt simplu

Laptele acru pe care îl puteţi găsi în iaurt, zer sau smântână este o sursă de acid lactic cu proprietăţi de exfoliere şi curăţare. Datorită acestor produse, pielea va deveni netedă şi va căpăta o nuanţă uniformă.

miere

Are proprietăţi intense antioxidante şi de curăţare, prin urmare, este un ingredient ideal de adăugat în măştile faciale. Mierea naturală este minunată împotriva pigmentării, însă este necesar să o aplicaţi de câteva ori pe săptămână, pentru o perioadă lungă de timp.

ulei de măsline

Uleiurile vegetale (nu numai uleiul de măsline, însă acesta este cel mai uşor de obţinut) conţin cantităţi semnificative de vitamina E, care poate conferi luminozitate zonelor pigmentare. Ştergeţi tenul cu o dischetă înmuiată în ulei de măsline în fiecare seară.

hrean ras

Ultima mea propunere este hreanul, care va fi eficient doar pentru persoanele mai puţin sensibili la miros. Curăţă şi conferă luminozitate pielii. Utilizaţi hrean ras ca mască facială de cel puţin două ori pe săptămână, timp de câteva săptămâni.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares