Cele mai bune practici pentru aplicarea machiajului

Aplicația corectă a machiajului este un lucru care poate face o diferență mare în perceția asupra frumuseții unei persoane. Cu toții ne dorim un machiaj impecabil, dar nu toți știm cum să-l aplicăm corect. Iată câteva dintre cele mai bune practici pe care să le țineți minte atunci când aplicați machiajul.

Hidratare

Întotdeauna începeți prin a vă hidrata pielea. Pielea bine hidratată este esențială pentru un aspect sănătos și strălucitor. Utilizați o cremă hidratantă potrivită pentru tipul dvs. de piele cu cel puțin 5-10 minute înainte de a începe aplicarea machiajului.

Bază

Înainte de a începe să aplicați machiajul, folosiți o bază. Acesta va ajuta machiajul să adere mai bine de piele și să dureze mai mult. Baza poate fi de asemenea folosită pentru a estompa finele linii și porii.

Aplicarea fondului de ten

Fondul de ten este esențial pentru un machiaj uniform. Este important să alegeți o culoare care se potrivește cu nuanța pielii dvs. Aplicați-l începând din centrul feței și lucrați spre exterior, asigurându-vă că îl estompați bine.

Concealer

Dacă aveți imperfecțiuni sau cearcăne, concealerul este cel mai bun prieten al dvs. Aplicați-l doar unde este necesar și asigurați-vă că este bine estompat.

Sprâncene

Sprâncenele definesc și încadrează fața, deci nu le neglijați. Folosiți un creion sau o pudră pentru sprâncene pentru a le umple și a le forma, dar asigurați-vă că nu arătați prea dramatic.

Fard de ochi

Dacă folosiți fard de ochi, începeți cu o nuanță neutră ca bază și adăugați culori mai închise în pliurile ochilor pentru a adăuga adâncime și dimensiune. Nu uitați să estompați bine pentru a evita aspectul ‘liniilor dure’.

Tus și Mascara

Aplicați tusul cât mai aproape de linia genelor, iar apoi aplicați mascara de la rădăcina genelor spre vârfuri, oscilând peria ușor pentru a separa genele și a preveni formarea cocoloașelor.

Ruj

Pentru ruj, începeți cu un contur pentru a vă defini buzele, apoi umpleți cu culoarea dorită. Dacă doriți un aspect mai natural, optați pentru o nuanță apropiată de culoarea naturală a buzelor.

Blush și Iluminator

Aplicați blush pe pomeții obrajilor pentru a adăuga o strălucire sănătoasă, iar apoi adăugați un iluminator pe punctele în care lumina se reflectă natural (cum ar fi vârful pomeților și puntea nasului) pentru a adăuga un aspect de strălucire.

Deși acestea sunt doar câteva din cele mai bune practici pentru aplicarea machiajului, în sfârșit, important este să vă simțiți comfortabil și încrezător în pielea voastră. Experimentați și găsiți ce merge cel mai bine pentru voi!

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol
0 shares