Cum să alegem un fond de ten? Cum putem afla dacă o anumită nuanță este potrivită pentru noi? Ce parte a corpului să folosim pentru a ne asigura că un anumit fond de ten oferă un aspect natural – maxilarul, încheietura sau gâtul? Voi răspune la aceste întrebări într-un moment. Bun venit tuturor fanaticelor în arta machiajului!
Există mii de cărți de auto-ajutor pe tema selectării celei mai bune culori de fond de ten, însă niciuna nu ne oferă 100% certitudine că nuanța cumpărată se potrivește impecabil tenului. Prin urmare, să trecem împreună prin toate etapele alegerii produsului de înfrumusețare potrivit.
1. Nu cumpărați niciodată un fond de ten de pe internet!
Am făcut asta o dată. Și nu voi mai face niciodată această greșeală. De ce?
Cumpărarea unui fond de ten dintr-un magazin online este precum jocul de noroc. Sigur, selectați o nuanță din zecile prezentate pe website, însă nu puteți fi niciodată sigure ce vi se va livra. Se poate ca nuanța aleasă să fie prea deschisă sau prea închisă deoarece în realitate, arată complet diferit decât atunci când este afișată pe ecran. De fapt, asta nu ar trebui să ne surprindă deoarece reprezentarea exactă a unei anumite culori pe dispozitivul fiecarei persoane este imposibilă. De aceea, idea de a achiziționa fonduri de ten via Internet este absurdă.
În plus, unul dintre cele mai mari avantaje ale achiziționării unui fond de ten dintr-un magazin obișnuit este că îl puteți testa. Nu există mostre în magazinele online pe care le puteți aplica pe piele pentru a verifica dacă nuanța este potrivită. Astfel, este mai dificil să găsiți produsul potrivit. De asemenea, achiziționarea unui fond de ten online nu vă permite să verificați textura produsului și modul în care se comportă în contact cu pielea.
Excepție: când deja aveți fondul de ten respectiv și știți ce nuanță vi se potrivește cel mai bine.
2. Mergeți mai întâi în magazin pentru a verifica terenul!
Nu cumpărați orice fond de ten. Tratați prima vizită într-un magazin precum o verificare a terenului. Ce înseamnă asta?
În primul rând, uitați-vă la toate fondurile de ten disponibile în magazin. În al doilea rând, decideți ce produs este accesbil pentru voi, și aici mă refer la bani – poate că nu vă puteți permite să cumpărați produse ceva mai scumpe, prin urmare, le puteți exclude imediat. În al treilea rând, verificați fondurile de ten care răspund nevoilor pielii. De exemplu, dacă sunteți tânără, nu aveți nevoie de un fond de ten cu acțiune anti-îmbătrânire. Următorul pas presupune testarea câtorva mostre pe mână pentru a verifica textura produsului. Mai exact, persoanele cu ten delicat trebuie să evite fondurile de ten uleioase, dense, cu acoperire ridicată. Apoi, vă puteți concentra pe alegerea nuanței fondului de ten.
ATENȚIE! Nu testați nuanța fondului de ten in magazin. Luați câteva mostre de produs care vă interesează cel mai mult și aplicați-le acasă. Lumina artificială și foarte puternică, tipică în magazine, împiedică luarea deciziei corecte în alegerea nuanței potrivite. Cel mai bun mod de a testa culorile este de a le aplica acasă unde lumina este naturală.
3. Nu este indicat să testați fondul de ten nici pe maxilar, nici pe încheietură!
Cred că este scris aproape peste tot că nu trebuie să folosți pielea încheieturii mâinii pentru a verifica fondul de ten. Dar ce este nu este o idee bună să aplicați produsul pe maxilar sau gât?
Într-adevăr, testarea fondului de ten pe maxilar este o tehnică recomandată de multe persoane. În principiu, puteți aplica un pic mai jos, la nivelul gâtului deoarece, în definitiv, doriți ca fondul de ten să se estompeze și în pielea gâtului. Totuși, cea mai recentă descoperire a artiștilor de machiaj pune într-o lumină complet nouă această problemă. Deci, care este cea mai potrivită parte a corpului pentru a testa nuanța fondului de ten?
Se spune că cea mai potrivită zonă de piele pentru a testa nuanța produsului este partea superioară a pomeților, mai exact, zona unde aplicați iluminatorul. Aparent, aceasta este zona unde pielea nu este nici prea închisă, nici prea deschisă la culoare. Ca justificare, artiștii de machiaj compară fața cu o felie de pâine nu prăjită, ci arsă… Da, ați citit bine – pâine prăjită. Aceștia susțin că alte părți ale feței sunt mai întunecate (fruntea, bărbia și maxilarul) deoarece reacționează cel mai rapid la acțiunea soarelui. Și acesta este motivul pentru care nu trebuie să aplicați fondul de ten pe maxilar deoarece se poate dovedi a fi prea întunecat atunci când distribuiți produsul uniform pe toată fața.
Excepție: Dacă observați zone decolorate sau înroșite de piele în zona pomeților, atunci această tehnică nu își va servi scopul.
Spuneți-mi dacă sfaturile mele v-au ajutat la alegerea nuanței potrivite de fond de ten!
Lasă un răspuns