Ser de ochi vs Cremă de ochi – care este mai eficient?

Bună ziua, dragele mele.

Ştiu că cele mai multe cititoare nu sunt încă preocupate de pielea din jurul ochilor, deşi — probabil că, de asemenea, multe dintre dumneavoastră simţiţi anxietate — odată ce treceţi de 25 de ani, ar trebui să “aruncaţi o privire mai atentă” şi să aprofundaţi ceva mai mult subiectul, deoarece aceasta este perioada când fibrele de colagen încep să intre în declin. Rezultatul? Primele linii ale râsului, cearcănele şi pungile de sub ochi, o condiţie generală mai nefavorabilă a pielii. Îngrijirea corespunzătoare a pielii vă poate ajuta la întârzierea proceselor de îmbătrânire, iar cheia constă în alegerea cremei sau serului potrivit.

Exact. Majoritatea femeilor nu se gândesc niciodată la diferenţa dintre crema şi serul de ochi. Este mai bine să achiziţionăm o cremă sau un ser pentru zona ochilor? Cum acţionează aceste două produse cosmetice?

Răspunsul este simplu: serul este mai eficient deoarece conţine numeroase componente cu concentraţie ridicată, care ajung în straturile profunde ale pielii (serul de ochi conţine particule mai mici, prin urmare este capabil să penetreze mai bine pilea şi să se concentreze pe îmbunătăţirea stratului extren al pielii). Crema de ochi este un produs cosmetic care acţionează la suprafaţă şi îmbunătăţeşte aspectul, elasticitatea şi condiţia generală a pielii. Soluţia perfectă este de a combina ambele produse — în acest mod, puteţi trata toate straturile pielii, oferind nu doar un efect de regenerare, ci şi protecţie la nivelul straturilor externe ale pielii.

Numeroase femei utilizează serul de ochi pentru îngrijirea pielii în timpul dimineţii, deoarece este mai uşor şi se absoarbe mai bine, fără riscul unui strat uleios, inestetic la nivelul tenului. Crema de ochi este recomandată pentru îngrijirea pielii noaptea — are o consistenţă densă şi bogată şi poate facilita “somnul” şi odihna pielii.

Tinerele care nu au nevoie să utilizeze creme de ochi cu efecte de ridicare şi proprietăţi anti-rid, pot utiliza seruri de ochi seara, iar în timpul dimineţii, pot aplica crema de faţă obişnuită. Aceasta va fi suficientă pentru a oferi pielii o îngrijire adecvată. În orice caz, pielea după 35 de ani ar trebui tratată cu mai multă grijă şi de aceea, cea mai bună soluţie este utilizarea în paralel atât a cremei, cât şi a serului de ochi. Aplicaţi întâi serul, care are o consistenţă mai uşoară şi se absoarbe mai rapid decât crema de ochi cu consistenţă densă. Un lucru este sigur: serul de ochi este o invenţie minunată, care acţionează acolo unde se opreşte puterea cremei. Cu cât începeţi utilizarea unui ser uşor de ochi mai devreme, cu atât beneficiile pentu zona delicată a pielii de sub ochi vor fi mai mari.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares