Plecaţi în vacanţă în curând? Deja m-am întors din vancaţă deoarece, anul acesta, am planificat o călătorie mai devreme decât de obicei. În timpul momentelor liniştite de odihnă pe plajă, am observat un lucru foarte important şi aş dori să îl împărtăşesc cu dumneavoastră. Poate vă va fi de folos, dacă nu aţi fost deja în concediu. Prin urmare, această postare a fost scrisă pe grabă. Îmi cer scuze anticipat 😉
Care este cea mai frecventă greşeală la aplicarea produselor de protecţie solară?
Nu ştiam nici eu, dar am aflat întâmplător. Factor necorespunzător? O cantitate insuficientă sau prea mare de produs? Produs expirat? Fără îndoială, toţi aceşti factori au un impact imens asupra acţiunii produsului de protecţie solară, prin urmare, este important să folosiţi înţelept fitrele UV. În orice caz, sunt sigură că nimeni nu s-a gândit la problema despre care voi discuta mai jos.
S-a întâmplat vreodată să vă ardeţi pielea în ciuda faptului că aţi aplicat un produs de protecţie solară?
Mi s-a întâmplat în vacanţa din acest an, pe malul mării. Într-o zi, a trebuit să mă duc până la magazinul local şi am aplicat o loţiune de protecţie solară înainte de a pleca din apartament. M-am îmbrăcat cu o rochie şi am plecat. Din păcate, la puţin timp după ce m-am întors acasă din acestă plimbare plăcută (temperatura nu era extrem de ridicată), pielea din zona decolteului a devenit înroşită şi plină de pustule. Exact în această zonă, nicăieri altundeva, ceea ce a fost şi mai ciudat. Ce am făcut greşit? În final, am înţeles în cursul serii, atunci când am reuşit să analizez ce s-a întâmplat.
Ei bine, imediat după aplicarea loţiunii de protecţie solară, chiar înainte de a pleca din apartament, am utilizat… PARFUM!
Parfumurile pot slăbi acţiunea loţiunii de protecţie solară?
Am cerut sfatul unui dermatolog. Am mers la cabinet în următoarea zi pentru a primi ceva care să-mi calmeze iritaţia dureroasă a pielii. Pustulele nu voiau să dispară şi continuau să se spargă. S-a dovedit că parfumurile perturbă complet acţiunea ofertă de loţiunile de protecţie solară! Cu alte cuvinte, parfumurile dezactivează acţiunea loţiunilor de protecţie solară. În plus, parfumul a fost cauza principală a arsurii mele solare. Nu a fost pe deplin vina soarelui, ci a substanţelor din compoziţia parfumului.
Din nou, parfumul şi loţiunea de protecţie solară sunt un cuplu ciudat. În plus, primul conţine substanţe care pot declanşa reacţii foto-toxice în contact cu razele soarelui. Printre aceste substanţe, putem găsi uleiul esenţial de bergamot, uleiul de cedru, uleiul de lavandă, uleiul de vanilie, uleiul de mosc şi uleiul de lemn de sandal, pentru a enumera doar câteva.
Cum putem utiliza parfumuri în timpul verii?
Din acel moment neplăcut, am înlocuit parfumurile cu spray-uri aromatice. Acestea sunt sigure pentru pielea sensibilă, care în timpul verii este deja expusă unui risc suplimentar. Cu toate acestea, dacă dorim să utilizăm un parfum mai intens, de exemplu pentru a merge la o întâlnire, aplicaţi parfum, însă doar în anumite zone. Aplic parfum pe încheieturi, în zona de îndoire a mâinii şi în spatele urechilor. Acolo pielea este mai subţire şi mai umedă, ceea ce ajută la menţinerea parfumului un timp mai îndelungat. În plus, nu dorim să expunem aceste zone de piele la soare la fel de mult precum zona decolteului sau a gâtului.
Lasă un răspuns