Galben, verde și violet… De unde provin nuanțele produselor cosmetice minerale?

Hei!

După cum știți, fardurile de ochi minerale sunt disponibile într-o gamă atât de variată de culori încât ne este aproape imposibil să alegem doar una. Albastru, galben, roșu, verde sunt doar câteva dintre acestea. Acestea au două sarcini: fardurile de ochi minerale ne oferă un machiaj drăguț și furnizează diferite efecte finale. Știți cum se obține un cosmetic mineral colorat? Dacă nu, citiți mai departe această postare.

Oxizi de colorare în cosmeticele minerale

Îi puteți găsi în majoritatea fardurilor de ochi și de obraz, însă sunt rar incluși în produse de machiaj precum corectorul, fondul de ten sau pudra. În majoritatea cazurilor, există patru oxizi de colorare fundamentali de nuanțe contrastante care permit obținerea unor colori diferite. Aceștia sunt: oxidul de fier galben, oxidul de fier roșu, oxidul de crom verde și ultramarin (ultramarin albastru și ultramarin violet). Dacă doriți să modificați nuanța sau să încălziți/răciți nuanța unui cosmetic, oxizii de colorare cumpărați ca intermediari de colorare sunt ideali.

Dacă nu erau oxizii, cosmeticele minerale ar fi fost albe, v-ar fi oferit o acoperire ușoară sau ridicată și un efect final de iluminare. Concentrația acestora în cosmetice ar trebui să fie foarte redusă. De asemena, nu pot fi folosiți ca produse cosmetice individuale de colorare deoarece textura  le împiedică să fie folosite ca produse pulverulente. În plus, îndepărtarea de la nivelul pielii sau perilor pensulelor de machiaj este problematică.

PIGMENȚI MINERALI este doar o altă denumire a oxizilor de colorare.

Tipuri de oxizi de colorare

  1. Oxidul de fier galben este un pigment neutru care nici nu răcește, nici nu încălzește o anumită culoare. Pentru a obține aceste calități, oxidul de fier galben trebuie combinat fie cu ultramarin, fie cu oxid de crom verde – capătă proprietăți de răcire, sau cu oxid de fier roșu pentru a oferi un efect cald. Cosmeticele care conțin acest oxid sunt recomandate persoanelor cu piele obosită, rozacee și capilare dilatate. Nu este adevărat că oxidul de fier galben oferă o nuanță portocalie și că nu este potrivit pentru pielea pală sau înroșită.
  2. Oxidul de crom verde oferă pielii tonuri reci și măslinii. Cosmeticele cu acest conținut camuflează roșeața și rozaceea severă. Cu cât pielea este mai pală, cu atât capătă un ton mai măsliniu și cu cât este mai bronzată, cu atât capătă tonuri roșiatice.
  3. Oxidul de fier roșu oferă pielii un aspect bronzat, cu tonuri calde. Oferă o nuanță portocalie atunci când un anumit cosmetic are o concentrație ridicată de odix de fier roșu. Desigur, poate fi și mai accentuată din cauza oxidului de crom verde.
  4. Albastru și violet, adică ultramarin, răcesc tonul pielii sau îi oferă culori calde și neutre. Datorită acestora, puteți obține culori neutre, accentuate și reci.
  5. Alți oxizi de colorare comuni sunt: dioxidul de titan (titan alb), oxidul de zinc (zinc alb), oxidul de fier negru, manganul violet, albatru de Prusia (albastru de Berlin).

Cum se combină pigmenții minerali?

Dacă doriți să combinați câțiva pigmenți sau să îi adăugați într-un produs cosmetic, trebuie să știți că încrustează pielea. De aceea, este necesar să folosiți fie un mojar sau o spatulă. În cazul în care culoarea obșniută tot nu se potrivește tenului, turanți o cantitate mică de cosmetic și amestecați din nou cu un colorant. Rețineți că trebuie să amestecați și combinați atât pigmentul, cât și cometicul temeinic. În caz contrar, veți observa apariția unor pete de culoare pe față imediat după aplicarea cosmeticului. Pentru a obține un machiaj uniform, trebuie să îndepărtați toate cosmeticele aplicate și să repetați aplicarea. De aceea, este crucial să combinați ambele substanțe cu precizie de prima dată.

Mica – pigmenți perlați

Pigmenții perlați, adică mica, aparțin silicaților. Numele derivă din cuvânul latin care descrie ceva strălucitor, strict legat de efectul produs de mica. Aceste substanțe oferă un efect lucios, sclipitor, strălucitor, opalescent, metalic, mat sau accentuat. Sunt disponibile în diferite culori și în majoritatea cazurilor sunt amestecate cu pigmenți mați. Dacă adăugați mica în pudră, fond de ten sau fard de obraz, veți obține efectul luminii reflectate. Aceasta vă permite să obțineți un efect de netezire a pielii, de camuflare a ridurilor și a porilor pielii. Un aspect interesant este că mica poate fi folosită și ca produs cosmetic individual – în majoritatea cazurilor, ca fard de ochi.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares