Picături orale: Cel mai bun balsam de scalp pe care l-am folosit vreodată!

Putem aplica picături orale la nivelul scalpului? Are vreun sens? Înainte să credeți că am luat-o razna, vă rog să aruncați o privire la lista de ingrediente a picăturilor orale – câteva balsamuri de scap oferă o concentrație atât de ridicată de plante!

Acum câteva zile, m-am hotărât să aflu ce efect au picăturile orale asupra părului, mai exact, asupra scalpului. Desigur, vă voi descrie rezultatele experimentului meu. Dar, înainte de asta, puteți ghici cum am avut idea de a aplica picături orale la nivelul părului?

Picături orale ca balsam de scalp: de la descoperirea ideii până la punerea sa în practică

Acum aproximativ 4 săptămâni, am reușit, în sfârșit, să fac curățenie în dulapul de medicamente. În timp ce verificam data de expirare a picăturilor orale, am analizat lista de ingrediente. S-a dovedit că picăturile orale sunt incredibil de bogate în extracte de plante. Și aceste substanțe nu dezamăgesc, fiind incluse frecvent în produse responsabile cu promovarea creșterii și combaterea căderii părului!

Și atunci m-am hotărât să fac o încercare și să le aplic la nivelul părului. Practic, riscam doar să-mi pierd timpul sau o posibilă iritare a scalpului cauzată de ierburi, dar am presupus că nu ar fi ceva grav.

Ce conțin picăturile orale? Cea mai bună formulă de balsam de scalp

Cred că ar trebui să începem cu analizarea ingredientelor care alcătuiesc compoziția picăturilor orale obișnuite. Mai jos, veți găsi lista celor mai frecvente extracte de plante care se găsesc în picăturile orale:

  1. Extract de sunătoare – este antiinflamator și calmant, fiind astfel o alternativă eficientă la balsamul de scalp. Extractul de sunătoare este folosit în preparate împotriva calviției deoarece consolidează bulbii părului și, dacă ne dorim un păr lung, accelerează procesul de creștere a părului.
  2. Mentă – cunoscută pentru combaterea mătreții și echilibrarea pH-ului pielii. Împrospătează scalpul și îi oferă: vitaminele A și C, fier, calciu, potasiu și magneziu. Aplicată la nivelul scalpului, vă oferă o senzație răcoritoare, plăcută.
  3. Extract de rădăcină de valeriană – mai bine cunoscut ca tranchilizant. Aplicat la nivelul părului, are efect bactericid (perfect pentru combaterea mătreții) și calmant. De asemenea, acest extract este eficient în combaterea îngrășării părului.
  4. Extract de rădăcină de gențiană – este bactericid și antifungic. Acest extract ajută la tratarea infecțiilor, prin urmare poate fi util în tratarea scalpului problematic (de ex. cel afectat de mătreață).
  5. Portocală amară – multitudinea utilizărilor sale poate fi uluitoare. Practic, este cunoscută pentru acțiunea sa de facilitare a pierderii în greutate. Conține substanțe care accelerează metabolismul, dar ceea ce ne interesează mai mult sunt efectele sale antiinflamatorii și bactericide.

ATENȚIE!

În afara extractelor de plante, picăturile orale obișnuite pot conține și alte substanțe. Nu este recomandat să aplicați astfel de picături orale la nivelul scalpului! Continuați să căutați picături alcătuite doar din extracte de plante.

Cum se folosesc picăturile orale ca balsam de scalp?

Dați-mi voie să încep prin a menționa că picăturile orale folosite ca o alternativă eficientă la balsamurile de scalp sunt – după cum s-a dovedit – o metodă destul de populară. Totuși, trebuie reținut că din cauza concentrației ridicate de extracte de plante care poate provoca iritații, este necer să aplicați doar o cantitate mică de picături orale la nivelul scalpului. Prin urmare, vă recomand să luați câteva picături și să le amestecați cu apă pentru a crea un amestec mai puțin intens.

Iată metoda mea de diluare a picăturilor orale fără a folosi un vas:

  1. Umezesc mâinile cu apă, fără a le usca cu prosopul.
  2. Apoi, torn câteva picături de preparat în mâinile umede.
  3. După care frec picăturile orale în palme.
  4. Acum încep să aplic picăturile orale diluate pe scalp.
  5. La sfârșit, masez scalpul cu degetele timp de 15 minute.

Când este cel mai indicat să aplicăm picăturile orale? Un astfel de balsam de păr oferă cele mai bune efecte atunci când este aplicat cu 30-40 de minute înainte de spălarea părului. Această perioadă este suficient de îndelungată pentru ca plantele să acționeze asupra scalpului, dar nu suficient de lungă pentru a le permite să irite scalpul.

Picături orale ca balsam de scalp: Efecte

Iată un rezumat, deci doar câteva cuvinte despre acțiunea picăturilor orale asupra părului și scalpului.

Ca să fiu sinceră, nu am mai folosit niciodată un balsam de scalp atât de puternic. Niciun produs de înfrumusețare din magazine nu acționează atât de incredibil precum picăturile orale. Sunt uimită cât de puternic și des a devenit părul meu în doar 3 săptămâni. În plus, după aplicarea acestor picături în mod regulat, am observat că părul meu cade mai puțin. În principiu, ce am observat a fost o stimulare a volumului părului deoarece extractele de plante încurajează creșterea părului. Evident, acum scalpul meu rămâne curat și plin de prospeține, astfel încât problema mătreții nu mai există pentru mine.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares