Îngrijirea tenului mixt, acneic şi gras cu ajutorul plantelor

Bună, fetelor!

Postarea de astăzi este destinată persoanelor cu ten mixt, gras şi acneic. Ştiu cât este de dificil să îngrijeşti acest tip de ten, deoarece şi eu m-am confruntat cu coşuri şi secreţie excesivă de sebum. Din fericire, tonerele pe bază de plante şi cosmeticele naturale m-au ajutat foarte mult. Dacă doriţi să încercaţi astfel de preparate pregătite acasă, continuaţi să citiţi postarea mea.

PLANTE CONTRA ACNEEI

Am descoperit că acţionează minunat. Dacă vă confruntaţi cu probleme cauzate de acnee, tenul este gras şi nu puteţi găsi un fond de ten matifiant decent, aceste plante vă vor ajuta. Plantele ajută la degresarea pielii, fără a o deshidrata, elimină excesul de sebum şi transpiraţie, oferind o senzaţie de prospeţime, ajută la tratarea acneei şi inflamaţiilor. În plus, acesteau au proprietăţi antiseptice şi de contractarea a pielii, curăţă porii şi inhibă dezvoltarea bacteriilor, care sunt responsabile pentru apariţia acneei.

Puteţi prepara infuzii şi decocturicare vor ajuta la hidratarea pielii. Cum se prepară infuziile? Acoperiţi plantele cu apă la o temperatură de 90ºC, lăsaţi să se răcească şi aplicaţi timp de aproximativ patru zile. Păstraţi la frigider. Utilizaţi doar parţile „moi” ale plantelor, precum frunzele şi tulpinile pentru a prepara infuziile. Cum se prepară decocturile? Acoperiţi plantele cu apă fiartă, a cărei temperatură trebuie să o menţineţi timp de aproximativ 10 minute. Instrucţiunile de utilizare sunt similare cu cele pentru infuzii. Diferenţa este că decoctul trebuie preparat din părţile „tari” ale plantei (scoarţă, rădăcină). Tonerele pe bază de plante trebuie păstrate la frigider, deoarece perioada de valabilitate a acestora este foarte scurtă.

TONERE PE BAZĂ DE PLANTE

Cimbru

Utilizat pentru a trata afecţiunile părţii superioare a sistemului respirator. Această plantă poate fi, de asemenea, aplicată pentru tratarea tenului acneic. Contractă cu delicateţe pielea şi curăţă porii. Are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, accelerează procesele de vindecare a leziunilor, încetineşte evoluţia inflamaţiilor şi a erupţiilor acneice. Puteţi prepara infuzie de cimbru pentru a trata problemele tenului.

Coada calului

Este o sursă bogată de siliciu. Coada calului poate netezi, degresa şi curăţa pielea şi, de asemenea, poate contracta porii pielii. Combate evoluţia punctelor negre. Această plantă este perfectă pentru decocturi. Persoanele cu piele predispusă la cicatrizare şi decolorare ar trebui să utilizeze cu atenţie această plantă. Coada calului este cunoscută pentru caracteristicile sale foto-iritante. Aceasta înseamnă că atunci când este aplicată la nivelul pielii şi expusă la soare, este foarte posibil ca planta să cauzeze decolorare.

Salvie

Are proprietăţi de calmare şi are un impact pozitiv la nivelul tenului acneic, gras şi mixt. Are o acţiune antiinflamatoare şi calmează iritaţiile. În plus, această plantă reglează secreţia de sebum şi, în acelaşi timp, controlează luciul zonei T. Salvia reduce şi curăţă porii şi oferă un efect de calmare şi de împrospătare. Puteţi prepara infuzie de salvie pentru a îmbunătăţi condiţia tenului.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares