Sfaturi pentru a Menţine Unghile Manicurate

Cu toţii ne dorim unghii puternice, sănătoase şi frumoase, dar cu programul aglomerat pe care îl avem, poate fi dificil să le menţinem într-o stare bună. Cu toate acestea, cu câteva sfaturi simple, putem obţine unghii grozave pe care ne vom bucura să le îngrijim. Aşa că haideţi să plonjăm direct în materie!

Iată câteva sfaturi pentru a menţine unghia manicurată:

1. Hidratarea este cheia

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face pentru unghiile tale este să te asiguri că sunt bine hidratate. Acest lucru este important deoarece atunci când unghiile sunt uscate, pot deveni casante şi se pot rupe uşor. Puteţi utiliza o cremă pentru cuticule sau un ulei pentru unghii pentru a vă hidrata unghiile.

Hidratarea unghiilor

2. Tăie-ţi unghiile regulat

Este important să vă tăiaţi unghiile regulat pentru a preveni acumularea bacteriilor sub unghii. În plus, atunci când unghiile sunt prea lungi, pot deveni casante şi se pot sparge mai uşor. Este recomandat să vă tăiaţi unghiile o dată pe săptămână sau la fiecare două săptămâni, în funcţie de cât de repede cresc unghiile dumneavoastră.

3. Nu uita de bază

Aplicarea unei baze înainte de a aplica oja este extrem de importantă pentru sănătatea unghiilor. Baza protejează unghia de coloranţii din oja de colorat şi ajută oja să dureze mai mult.

4. Optează pentru o ojă cât mai naturală

Ojele chimice pot deteriora unghia. Optează pentru o ojă cât mai naturală, ideal fără formaldehidă, toluen sau dibutil ftalat.

5. Nu uita de top coat

Aplicarea unui top coat după aplicarea ojei ajută la protejarea manichiurii şi face ca oja să dureze mai mult.

6. Protejează-ţi mâinile

Utilizează mănuşi atunci când te apleci de curăţenie sau de grădinărit pentru a proteja manichiura.

7. Ai grijă de cuticule

Cuticulele protejează unghia de bacterii, deci este esenţial să le îngrijeşti. Nu le tăia, ci doar împinge-le uşor înapoi.

8. Consumă alimente bogate în biotină

Biotina este o vitamină esenţială pentru sănătatea unghiilor. Puteţi obţine biotină din alimente precum ouă, peste, carne, lactate, legume şi nuci.

În concluzie, menţinerea unghiilor frumoase şi sănătoase necesită un pic de efort din partea noastră. Cu aceste sfaturi şi cu un program de îngrijire regulat a unghiilor, vă puteţi bucura de mâini minunate în fiecare zi.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol
0 shares