Cum să-ți Lasi Părul Să Crească

hair growth

Creșterea părului poate părea o luptă eternă. Ce începe ca un stil scurt și elegant se poate transforma rapid într-o perioadă de dezordine de modificare a lungimii. Este o perioadă nerăbdătoare, cu valuri de frustrare și regret. Te-ai putea întreba adesea: „Cât timp ia să crească părul?!” Un lucru este sigur – este o călătorie lungă și necesită răbdare. Dar cu adevăratele trucuri și sfaturi, poate fi distractiv, uimitor și îmbogățitor. Așadar, iată ce trebuie să știi despre cum să-ți lași părul să crească.

Nu te tunde prea des

Există un mit popular care spune că tunderea capului în mod regulat te ajută să-ți crești părul. Adevărul este că, în timp ce mărește starea de sănătate a părului tău, nu te ajută să-ți crești părul. Punctul de divizare se găsește la câțiva centimetri de scalp, deci tunderea nu va promova creșterea în niciun fel. În schimb, evită utilizarea excesivă a căldurii, a decolorării sau a vopsirii părului.

Hydratare, hydratare, hydratare

Hidratarea este esențială pentru orice tip de păr, dar este cu adevărat vitală atunci când încerci să-ți crești părul. Părul care este hidratat va fi mai puternic, mai flexibil și mai puțin predispus să se rupă.

Îngrijirea scalpului

Scalpul tău este prințesa ton de ingrijire a părului. Îngrijirea scalpului este esențială pentru promovarea creșterii părului sănătos. Încercați să efectuați un masaj al scalpului cu un ulei esențial pentru a stimula circulația sângelui și a îndepărta orice celule moarte ale pielii.

Nu mai vopsi sau folosi instrumente de coafat cu căldură

Vopsirea sau decolorarea prea des, sau utilizarea instrumentelor de coafat cu căldură poate provoca deteriorarea părului și poate împiedica creșterea acestuia. Evitați să vă vopsiți părul prea des și încercați să limitați utilizarea unor instrumente cum ar fi plăcile de îndreptare sau ondulatoarele de păr.

Dă-ți părului o pauză de la stilurile strânse

Dacă poți, încearcă să-i dai părului câteva zile de liber pe săptămână de la stiluri strânse. Acestea pot cauza o multime de probleme, cum ar fi căderea părului și stoparea creșterii părului.

Evitați șampoanele dure

Amintește-ți întotdeauna să eviți produsele de îngrijire a părului cu ingrediente dure care pot deteriora părul și pot inhiba creșterea acestuia. Optați pentru formule fără sulfat și evitați produsele care conțin alcool, care pot usca părul și scalpul și pot provoca mai multe daune.

Consolidați-vă dieta

Un păr sănătos începe de la rădăcină, așa că o dietă echilibrată, plină de vitamine și minerale, va ajuta părul să crească mai repede și mai puternic.

Măști pentru păr

Încercați o mască săptămânală pentru păr pentru a-ți hidrata părul și pentru a preveni deteriorarea acestuia. Există multe măști de păr naturale și organice pe piață sau puteți chiar să faceți o mască de păr făcută în casă.

Concluzie

Creșterea părului este o călătorie și necesită mult timp, dar cu sfaturile potrivite, puteți ajuta să accelerați procesul. Amintiți-vă, nu există un remediu rapid pentru creșterea părului – toate vin cu timpul.

Articole asociate

Articol precedent Următorul articol
0 shares